EEN ‘LICHT’ PUNTJE…

Meer dan ooit zijn we ons bewust van onze gezondheid, het milieu, de wereld om ons heen en hoe kwetsbaar we zijn als het gaat om onze gezondheid.
Eén van de weinige lichtpuntjes aan een crisis (zoals deze) is dat je aan het denken wordt gezet.  Het is een moment van zelfreflectie en zelfbewustzijn, om er vervolgens weer beter en wijzer uit te komen.  
Duurzaamheid staat al enige tijd hoog op onze agenda! Een goed moment om dit weer extra te benadrukken.

Om te zorgen dat we beter voor de aarde gaan zorgen, is het belangrijk dat we gaan verduurzamen. Vanuit ons vakgebied geven we je advies hoe je dit kunt doen.

VERDUURZAAM JOUW LICHTRECLAME
Tegenwoordig worden ouderwetse TL- balken bijna niet meer gebruikt. Steeds
Steeds vaker worden deze vervangen door LED. Nieuwe reclame wordt eigenlijk alleen nog maar voorzien van LED. De voordelen van LED zijn dat ze een langere levensduur hebben en minder energie gebruiken. Zorg dat je TL- balken laat vervangen voor LED.  

GEBRUIK EEN LICHT/ DONKER SCHAKELAAR
Het is logisch dat gevelreclame alleen hoeft te branden wanneer het donker is. Je voorkomt dat de verlichting de hele dag staat te branden. Installeer een timer, verlichte doosletters, freesletters of lichtbakken hoeven niet altijd aan te staan wanneer mensen slapen!

INSTALLEER EEN TIMER
Ons advies is om naast de licht/ donker schakelaars ook een timer te installeren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat tussen 2 uur en 6 uur ’s nachts de verlichting wordt uitgeschakeld.

Hiermee bespaar je branduren en dus stroom!