Prestigieus signmakingproject Van Gogh

Van Gogh signmakingproject Etten-LeurNeggers Reclame heeft afgelopen week de permanente visuele aankleding in teken van Van Gogh Experience Etten-Leur opgeleverd aan de buitenzijde van het gemeentehuis, waarmee letterlijk en figuurlijk de gevel een eigen gezicht heeft gekregen.

Print-to-plate

De opdracht die door Gemeente Etten-Leur en de Van Gogh Stichting is verstrekt is voor ons blijk van een waardering dat zij de voorkeur geven aan kwaliteit en vakmanschap. Vincent van Gogh nam in 1881 in Etten(-Leur) het besluit om kunstenaar te worden. Dit jaar is het Van Gogh-jaar omdat het 125 jaar geleden is dat Vincent van Gogh overleed. Als eerbetoon is een 12 meter hoge en lange wand van het gemeentehuis, nabij de onlangs geopende Van Gogh Kerk, voorzien van een print-to-plate aankleding (van circa 120m²).

Bezienswaardigheid

Deze decoratie van de gevel, waarin Ettense schetsen en tekeningen van Van Gogh gecombineerd zijn met een groot zelfportret, is van gevelrenovatie tot ontwerp, productie en montage uitgevoerd door Neggers Reclame. Het object zal de komende jaren gepositioneerd worden als een bezienswaardigheid voor inwoners, bezoekers en toeristen.