Sneeuwproblemen met folie begin 2015

December 2015

Begin van dit jaar hebben meerdere signbedrijven zich bij SI’BON gemeld in verband met een probleem van loslatende zelfklevende folie.

De problemen deden zich voor net na de kerst in 2014. Op 27 december had het in een groot gebied van Zuid-West Nederland langdurig gesneeuwd vanuit het oosten. Er was een opeenvolging van natte sneeuw, opvriezen daarvan, en daarna weer droge sneeuw, die ook opvroor. 
Bij voornamelijk auto’s heeft dit geleid tot loslatende folie. In alle gevallen liet aan één kant van de auto’s (de kant met de grootste weersinvloed – sneeuw, zon, dooi en weer vorst) de folie aan de bovenkant los.

Het probleem deed zich voor bij alle als kwalitatief goed bekend staande folies. 

Wij hebben vervolgens een aantal fabrikanten hierover benaderd. De specialisten van Avery Dennison en 3M Nederland gaven als reactie dat het inderdaad niet lag aan de montage van de folies. Maar ook niet aan de folie zelf. De hierboven geschetste omstandigheden zouden, zo gaven zij aan, zeer uitzonderlijk en hoogst zeldzaam zijn. Mede daarom zagen/ zien zij ook geen aanleiding de specificaties van de folies aan te passen, en wilde men de schade niet verder vergoeden dan eventueel een commercieel gebaar. 

De fabrikanten vonden het meer een risico voor de klant, die de schade mogelijk op haar verzekering zou kunnen verhalen. Maar dat is volgens ons een vrij kansloze zaak, zeker als het om een wagenpark gaat. 

Bron: SI’BON – organisatie voor binnen- en buitenreclame

Begin dit jaar werden ook wij met dit probleem geconfronteerd. We hebben van het begin dit probleem serieus genomen en hebben direct contact gezocht met onze leveranciers. Voor ons staat voorop dat de klant hier niet de dupe van mag worden. We hebben dan ook alle aantoonbare schades, die zijn voortgekomen uit deze bijzondere situatie, kosteloos opgelost. Een tevreden klant staat bij ons hoog in het vaandel. Ook in de toekomst zullen we dezelfde soort problemen, op juiste wijze beoordelen, en daar waar gegrond wederom kosteloos indien mogelijk herstellen.