Hoera! Wij zijn jarig...

29 januari, 2021

Neggers Reclame, bestaat op 30 januari 2021 precies 12 jaar en daar kunnen we niet zomaar aan voorbij gaan. Thijn Neggers verteld hoe hij de afgelopen 12 jaar heeft ervaren, als mens, als vader en als ondernemer in de reclamebranche. Hoe is zijn bedrijf gegroeid? Hoe ziet hij de toekomst en wat adviseert hij startende ondernemers?

Je besloot in 2009 een eigen bedrijf te beginnen, wilde je altijd al een eigen bedrijf?

Nee, ik heb van jongs af aan nooit het gevoel gehad een eigen bedrijf te willen. Mijn vader is altijd mijn grote voorbeeld geweest. Hij was uitvoerder in de bouw en zoiets had ik ook voor mijzelf in gedachten. Na de mts ben ik fulltime gaan werken bij verschillende werkgevers in de bouw en in de reclamewereld. In deze periode heb ik veel geleerd, van technische complexe uitdagingen tot het aansturen van onderaannemers. Bij mijn laatste werkgever Bouwbedrijf Gelens werd mij in november 2008 gevraagd of ik (door de komst van de nieuwe huisstijl) alle bedrijfswagens kon beletteren en voorzien van de nieuwe huisstijl. Daar is het idee van een eigen bedrijf
begonnen…..

Was het een vliegende start?

Eigenlijk wel, de reacties waren erg enthousiast en dit bracht mij op het idee om voor mijzelf te beginnen. Mede dankzij het vertrouwen en de gunfactor van John van der List van Goodmorning. Hij gaf me mijn eerste eigen opdracht: het beletteren van 180 Suzuki Alto’s. Mijn bedrijf groeide in een gezonde lijn door en de eerste kans voor een overname kwam al snel op mijn pad. Dit was die van Trendline in 2011, kort hierna kwam het eerste personeelslid in dienst. De tweede overname was die van First Reclame in 2013. In 2019 nam Neggers Reclame het bedrijf RMT- Design in Bergen op Zoom over, zo kwam er een nieuw stukje markt bij. De retail, horeca en eventsector. Daarnaast werd ons werkgebied groter: mede door het kantoor in Bergen op Zoom. Naast de overname van RMT- Design namen we de webshop Hippe Kinderkamers over. Omdat wij voor een groot deel toeleverancier zijn van deze webshop was dit een mooie aanvulling.

Webshop Hippe kinderkamers

En toen was je ineens 12 jaar verder…

Zeg dat wel! In dat opzicht gaat de tijd snel. Nu, tijdens het beantwoorden van deze vragen komt het besef en de emotie bij me naar boven. Ik ben trots op wat ik de afgelopen 12 jaar bereikt heb: vele uren, lange dagen, weinig thuis zijn, volle weekenden, tegenslagen en de meevallers! Het is het allemaal waard. Veel dingen leken onmogelijk of niet voorhanden en toch is het me gelukt. Ik ben dankbaar voor de vrijheid en de steun die ik krijg van mijn vrouw Femke. Ik ben dankbaar voor de liefde van mijn kinderen en trots op mijn team. Inmiddels hebben we 9 medewerkers in dienst (en opzoek naar een 10e), 2 stagiaires en een freelancer.

Wat is de belangrijkste les die je als ondernemer hebt geleerd?

Dat een goede en eerlijke communicatie belangrijk is. Laat je klanten weten wat de status van de opdracht is, ook als het anders gaat dan verwacht. Je merkt dat er meer mogelijk is en er vaak meer begrip is dan dat je zelf verwacht. Daarnaast denk ik dat je langzaam groeit in het ondernemerschap. Het begint vaak als een hobby of een passie om een eigen bedrijf te beginnen. Door het creëren van kansen, niet op te geven en het ‘het vallen en opstaan’ voor lief te nemen groei je steeds meer in het ondernemerschap.  

Wat is zakelijk gezien, het mooiste moment voor je geweest de afgelopen 12 jaar?

Dat zijn er een heleboel geweest. Er zijn er altijd wel een paar die extra indruk maken zoals het beletteren van 180 auto’s van Goodmorning (Exotic Green) in 2010. Of het wrappen van het gehele Stella Maris gebouw in 2013. De bekende Vincent van Gogh wand in Etten- Leur (wie kent hem niet) en natuurlijk de bouw van ons eigen, duurzame bedrijfspand in 2015. Het maakt me altijd heel erg blij dat ik tijdens het (auto) rijden, overal reclames, uitingen of projecten van onze hand voorbij zie komen. Maar als ik naga wat me echt trots maakt. Dan is het dat we in de positie zijn om iets terug te doen voor een ander. Dat ik met ons bedrijf in staat ben om (lokale) bedrijven of verenigingen te helpen door middel van producten,  vervoer of bijvoorbeeld de sponsoring. Anderen gelukkig en blij maken, maakt mij ook gelukkig en dat is waar het in de essentie om draait natuurlijk.

Stella Maris project

Wat maakt Neggers Reclame uniek?

Ervaring en bouwkundig inzicht. We draaien inmiddels al 12 jaar mee in het vak en in de branche. Dit komt ons echt ten goede bij de uitvoering van (grote) projecten. Met mijn bouwkundige achtergrond kunnen we een totaal pakket leveren van ontwerp tot aan de montage van reclame-uitingen.

Unieke projecten

Wat zou je nog graag willen bereiken?

Ik hecht erg veel waarde aan duurzaamheid.Op het gebied van duurzaamheid maken we al mooie stappen maar in de toekomst zou ik me daar graag meer op willen focussen. En toonaangevend kunnen zijn op dit gebied binnen onze branche.

Hoe zie je de toekomst voor je?

Het zijn natuurlijk andere tijden en het is spannend wat de economie na dit jaar zal gaan doen. Zakelijk gezien zijn er altijd dingen waar je aan kunt werken, gezien de huidige Corona crisis ligt de focus nu op het op peil houden van de omzet. Daarnaast probeer ik Neggers Reclame nog beter op de markt te zetten en hoop ik daarmee een kleine groei te realiseren. De focus ligt daarbij op het breder bedienen van onze huidige klanten. Graag zou ik mijn team uitbreiden met een monteur (buitendienst) zodat ik meer ruimte kan creëren voor mijzelf. Dit zodat ik me meer kan focussen op potentiële nieuwe klanten en het begeleiden van mijn team en het werk.

Onze vacatures

Waar wordt je gelukkig van?

Vakantie in Italië samen met mijn gezin. Tijd doorbrengen samen met mijn vrouw Femke, mijn dochter Lizzy en mijn zoon Henri. Het liefst in combinatie met lekker eten. Om het lekkere eten te compenseren ben ik vaak te vinden in de sportschool. Daarnaast fiets ik graag, buiten in het bos op mijn mountainbike. Tevens maakt het me gelukkig om andere mensen te kunnen helpen bij het verwezenlijken van hun dromen.

Heb je tips voor andere ondernemers?

Blijf bij je (normale) zelf, verander niet door wat je meemaakt. Blijf positief, zie en creëer kansen die op je pad komen. Dan is het succes zo groot als je zelf wilt.

Meer blogs & nieuws

Wat houdt ons dagelijks bezig?

Onze nieuwe website is live!

De afgelopen periode hebben we misschien wel meer binnen gezeten maar zéker niet stilg...

Kerstgeschenken, een warm bedankje!

Met welk persoonlijk kerstgeschenk verras jij jouw medewerkers of relaties dit jaar? V...

Ook in het donker opvallen? Gebruik lichtreclame!

De winter staat voor de deur, de dagen worden weer korter en het is al vroeg donker bui...

Wat kunnen we voor u doen?

Offerte, advies, ontwerp, of gewoon een vraag? We horen graag van u!

ONS TEAM HELPT U GRAAG

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op!

+31 85 902 69 69 info@neggersreclame.nl Contact opnemen